Therapeutische Kinderyoga

De laatste jaren neemt de vraag naar individuele yogabegeleiding bij kinderen sterk toe. Omdat niet elk kind in een groepsproces een yogaprogramma op maat aangeboden kan krijgen, kan het baat hebben bij individuele coaching d.m.v. kinderyoga. Vanuit de helende werking van yoga, uitgaande van de individuele behoefte en vraag van het kind, wordt een programma afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt.

Hierbij wordt uitgegaan van de visie dat het kind wordt ontmoet vanuit zijn mogelijkheden i.p.v. zijn eventuele beperkingen. Er wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind, waardoor het kind zijn eigen ruimte en grenzen leert ontdekken en respecteren op een positieve en plezierige wijze. Dit geeft het kind handvatten om zich gezond te ontwikkelen, ‘klachten’ te reguleren en op zijn eigen unieke manier om te gaan met bijvoorbeeld hooggevoeligheid, hyperactiviteit/ADHD, een fysieke/ mentale beperking, faalangst en slaapproblemen.

Voor wie

De therapeutische kinderyoga is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud. We kijken samen wat er nodig is, of ik kan helpen en of het klikt! Een volledig traject bestaat meestal uit 8 sessies.

Door wie

De sessies therapeutische kinderyoga worden begeleid door Debbie Jonkergauw.

Prijzen

Kennismakingsgesprek met ouders en/of jongere 12+ –  30
1 korte sessie van 30 min
(gratis bij afname van een traject)

Losse sessie therapeutische kinderyoga– € 55
1 individuele sessie van 1 uur

Pakket therapeutische kinderyoga – € 400
8 individuele sessies van 1 uur

Refresh Pakket – € 145
3 individuele sessies (1 uur) voor na het oplossen van de hulpvraag om vinger aan de pols te houden en focus te houden

Het is bij sommige gemeenten mogelijk om een PGB aan te vragen voor begeleiding individueel waaruit de begeleiding bekostigd kan worden.


therapeuthische-kinderyoga