Samenwerkende partners

BLOEI werkt graag samen met andere professionals om het BLOEI aanbod aan te vullen met prachtige pareltjes. Hieronder stellen samenwerkende partners zich voor!


Drs. Brun Kuipers eigenaar De Geboortespecialist

Brun Kuipers is eigenaar van De Geboortespecialist en werkt als gezondheidswetenschapper, moederconsulent en geboortetraumatherapeut.

Mijn aandachtsgebied is de gezondheid van moeders. Rondom zwangerschap, bevalling en de eerste jaren daarna verandert het lichaam van een moeder en bepalen bevallingservaringen haar welzijn, gevoelsleven en gedrag. Ik begeleid moeders en hun gezin bij (het voorkomen van) problemen waar zij mee te maken krijgen rondom de geboorte van hun kindje en richt me op de gezondheid van moeders en hun functioneren in het dagelijkse leven. Daarnaast begeleid ik moeders om geboortetrauma’s voor, tijdens en na de zwangerschap te diagnosticeren en te behandelen. Ik werk nauw samen met mijn team en bewaak continue onze kwaliteit van zorg.

www.degeboortepsecialist.nl


Saskia Hanewinckel – danstherapeut, voedingsdeskundige en ademwerker

Mijn naam is Saskia Hanewinckel, danstherapeut, voedingsdeskundige en ademwerker. Ik woon samen met mijn man, zoon en dochter, een poes en een hond.

Na mijn opleiding tot danstherapeut heb ik lang gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie en me gespecialiseerd in ASS problematiek. In 2014 heb ik het roer omgegooid vanuit het verlangen om mijn inmiddels aangevulde ervaring met voeding en ademwerk te gaan combineren in mijn eigen praktijk. Zie Mij werd geboren. Een praktijk waarin het kind of de volwassene als persoon centraal staat. Waar je “gezien” wordt en benaderd wordt als persoon met een vraag in plaats van een probleem.

Aandacht, plezier en ervaren staat centraal bij Zie Mij. Je bewust worden op gevoelsmatig, lichamelijk, mentaal en spiritueel vlak en doen wat bij jou als persoon past. Waar wordt je als mens(je) gelukkig van.

De verbindende factor van mensen als een geheel heb ik gevonden bij Lianne en kindercentrum Bloei. Met veel plezier zal ik vorm gaan geven aan peuterdansexpressie, dansen voor kinderen met ASS en dansen voor kinderen met ADHD. Op aan vraag kunnen er individuele ademsessies voor volwassenen gegeven worden en zullen er series van ademwerk voor volwassenen in groepjes georganiseerd worden. Voor meer informatie over dans(therapie) en ademwerk verwijs ik u naar mijn website: http://www.ziemij-coaching.nl

Heel graag tot ZIENS!


KinderPunt Dordrecht – integraal en multidisciplinair samenwerkingsverband

Kindercentrum BLOEI is aangesloten bij samenwerkingsverband KinderPunt Dordrecht.
KinderPunt Dordrecht biedt gespecialiseerde zorg aan kinderen van 0 – 18 jaar en is een iniatief van Lianne de Keizer (tevens het gezicht van Kindercentrum BLOEI).

Wij zijn er voor u als ouder, school en/ of verwijzer wanneer er zorgen zijn over een kind. Wij bieden gericht advies in antwoord op de hulpvraag van het kind en brengen de benodigde zorg rondom het kind samen.

Het team achter KinderPunt Dordrecht bestaat uit 16 zelfstandige praktijken die een geïntegreerd aanbod kunnen bieden om zorgen op fysiek, cognitief, emotioneel, sociaal en/of spiritueel gebied aan te pakken.

http://www.kinderpuntdordrecht.nl


Therapiehuis Dordrecht centrum voor integratieve psychotherapie

Integratieve psychotherapie is een kortdurende therapievorm, bedoeld voor kinderen , jongeren en volwassenen.  Het is een cliëntgerichte therapie die ervan uitgaat dat ieder mens deskundig is om zijn eigen probleem aan te pakken.  De therapeut helpt om eigen krachten aan te boren en deze in te zetten om je probleem te veranderen.

De integratieve psychotherapie onderscheidt zich van andere therapievormen door te kijken naar de totale mens. Deze laat op een eigen manier zien of horen dat er iets aan de hand is. Alleen uitgaan van de klacht zou de cliënt tekort doen, want een mens is immers meer dan alleen zijn probleem.

De integratieve therapeut kijkt vanuit verschillende therapeutische modellen naar de cliënt om deze in zijn totaliteit in beeld te krijgen. De doelen en wensen van de cliënt staan hierbij centraal. De therapeut helpt de cliënt zijn eigen oplossingsmogelijkheden te ontdekken. Zodat de cliënt zich op zijn eigen tempo en op eigen wijze weer fijn gaat voelen.

Het Therapiehuis Dordrecht biedt deze effectieve therapie aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. Drie deskundige therapeuten (Harold Sauer, Lianne de Keizer en Richelle Hodiamont) met ieder een eigen achtergrond en specialisatie werken samen om jong en oud duurzaam effectieve en kortdurende zorg te bieden. Door de nauwe samenwerking kan een laagdrempelige, systeemgerichte aanpak geboden worden zonder lange wachtlijsten.

http://www.therapiehuisdordrecht.nl