Over BLOEI

Kindercentrum BLOEI gelooft in een totaalbenadering van het kind.  Elk kind is van nature een geheel. Het denken, het voelen, het gedrag, het lichaam, het sociale en de spiritualiteit staan met elkaar in verbinding. Door omstandigheden of gebeurtenissen kan het echter zijn dat dit ‘heel-zijn’ niet meer wordt ervaren. Het kind wordt bij BLOEI in zijn totaliteit benaderd en wordt bevestigd in zijn natuurlijk helende vermogen waarin plezier voorop staat. De werkwijze van BLOEI bevordert bewustwording en het zelfherstellend vermogen bij kinderen.

Ieder kind is welkom bij BLOEI. Kinderen die het fijn vinden om zich door middel van spel, creatieve werkvormen en bewegen te richten op hun innerlijke balans en kracht. Kinderen die tegen kleine problemen in het dagelijkse leven aanlopen en daarin wat handvatten willen (her)ontdekken. En kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling en daarin gerichte begeleiding willen ontvangen op een manier die past bij hun interesse en mogelijkheden.

BLOEI is in het bijzonder gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren met traumagerelateerde stress- en spanningsklachten (pre-verbaal trauma, acuut trauma of chronisch trauma). Hieronder vallen tevens klachten voortkomend uit een echtscheidingssituatie. Verder is BLOEI gespecialiseerd in het behandelen van (spannings-)klachten bij (hoog)gevoelige kinderen.

BLOEI gelooft in de mogelijkheden en kracht van de ouders om een grote hulpbron voor hun kinderen zijn. Om die reden betrekt BLOEI ouders op een laagdrempelige en actieve manier bij de begeleiding en behandeling die aan hun kind geboden wordt.

Livia zand