Baby-oudercoaching

Tijdens de zwangerschap en geboorte is iedere baby een bewust wezen dat al veel ervaring  heeft op gevoelsgebied. Deze ervaringen kunnen van invloed zijn op het latere gedrag en de ontwikkeling. Baby’s communiceren met babylichaamstaal.

Baby-oudercoaching is gericht op het kijken en luisteren naar uw baby om op die manier uw baby beter te kunnen begrijpen. Wat laat de baby zien en horen en wat heeft hij nodig van de ouders en de therapeut?

Als tijdens de zwangerschap bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, zoals stress, medicijngebruik, medische onderzoeken, traumatische gebeurtenissen in de directe omgeving of vroegere miskramen, heeft dit grote invloed op uw baby. Ook bijzondere  gebeurtenissen tijdens de geboorte, zoals inleiding van de bevalling, gebruik van een morfinepompje, lange of korte duur van de bevalling, vacuümextractie, keizersnede, scheiding van moeder en kind of ernstige bezorgdheid van de ouders, kunnen een grote invloed hebben op de baby. Na de geboorte kunnen bijvoorbeeld de conditie van de moeder, het starten van de borstvoeding, een ziekenhuisopname, onrustige kraamtijd of de gezinssituatie impact hebben op de emoties van uw kind.

Baby’s kunnen last hebben van:

  • Veel of juist weinig huilen
  • Verteringsproblemen
  • Slaapproblemen
  • Onrust
  • Allergieën
  • Frustratie

Tijdens de sessies, met (een van de) ouder(s) erbij, is er tijd en ruimte om samen te luisteren en te kijken naar het verhaal van uw kind aangevuld met informatie van u als ouder. De baby ligt daarbij op een prettige ondergrond waarbij de ouders en de therapeut de mogelijkheid hebben om contact met de baby te maken. Door middel van verschillende manieren van huilen en bewegen kan uw baby zich ontladen. De spanning die in zijn lichaam en geest aanwezig was, kan verminderen en verdwijnen.

Voor wie

Een begeleidingstraject is geschikt voor ouders met een baby/ peuter (tot 2,5 jaar).

Prijzen

Kennismakingsgesprek met ouders en kind –  45
1 korte sessie van 30 min
(gratis bij afname van een traject)

Losse sessie – € 95
1 sessie van 1 uur (ouder & kind)

15_-Moeder-en-baby-van-15-weken-oud-zijn-blij-dat-ze-elkaar-weer-zien-en-lachen-met-de-hoofden-bij-elkaar