Integratieve Kindertherapie

Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie voor kinderen van 4 tot 14 jaar oud. Het is een kindgerichte therapie die ervan uitgaat dat ieder kind deskundig is om zijn eigen probleem aan te pakken.

Binnen de therapie wordt gekeken naar het totale kind. Het kind laat vaak in zijn gedrag zien dat er iets aan de hand is. Enkel dit gedrag aanpakken zou echter onvolledig zijn en het kind tekort doen. Vanuit verschillende therapeutische modellen wordt naar het kind gekeken om het kind in zijn totaliteit in beeld te krijgen. Het kind leert in de therapie zijn eigen oplossingsmogelijkheden uit te breiden. Om zich op zijn eigen tempo en op eigen wijze weer fijn te gaan voelen.

Tijdens de therapie ontwikkelt het kind inzicht in zijn gedachten, gevoelens en gedrag. Binnen de therapeutische sessies wordt gebruik gemaakt van spel, creativiteit, drama, lichaamgerichte oefeningen, ontspanningsoefeningen, therapeutische yoga, mindfulness en meditatie, heartfulness en heartfocus, therapeutische verhalen en specifieke interventies als EMDR of MBT-K.

De gemiddelde duur van de therapie is 15 sessies. Oudercoaching bij start en afronding en na iedere vijf sessies met het kind is onderdeel van de therapie.

Voor wie

Integratieve kindertherapie is geschikt voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. We kijken samen wat er nodig is, of ik kan helpen en of het klikt! Een therapietraject bestaat meestal uit 15 kindsessies.

Prijzen

Kennismakingsgesprek met ouders en jongere 12+ –  45
1 korte sessie van 30 min
(gratis bij afname van een traject)

Losse therapiesessie – € 95
1 individuele sessie van 1 uur

Integratieve psychotherapie aan kinderen en jongeren wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Kijk uw voorwaarden na voor de mogelijkheden. Lees hier hoe Kindercentrum BLOEI geregistreerd staat in de zorggids van Vektis en bij welke beroepsverenigingen BLOEI aangesloten is.

Download hier de informatiefolder

Kindertherapie. opstellingewn