Geboortetrauma Therapie

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, psycho en/of geboorte educatie en begeleiding. De therapie is een lichaamsgerichte behandeling en werkt zelfs op celniveau. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van het natuurlijke vermogen van de cliënt. Dat draagt bij aan een vriendelijke en effectieve behandeling.

Voordat de behandeling start wordt een betrouwbare en veilige intake gedaan. Dit doen we aan de hand van de klachten, de oorzaak volgens de cliënt en wat ze hoopt dat verandert na de behandeling. Meestal kan direct daarna het herstelgesprek plaatsvinden. De benadering is vriendelijk en zacht, waarbij geen negatieve ervaringen worden herbeleeft. We bieden extra begeleiding tijdens en na de behandeling zolang daar behoefte aan is. De dag na de behandeling wordt soms vermoeidheid ervaren.

Voor wie

Voor vrouwen met aanhoudende, onbegrepen klachten die lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en het dagelijks functioneren belemmeren. Problemen ontstaan in verschillende fases van het leven en zijn in verband te brengen met moederschap, miskraam, geboorte, hechting, (op)voeding, werk, verlies en traumatische ervaringen.

Tijdens zwangerschap spelen problemen, zoals het geen contact kunnen maken met je ongeboren baby, angst, onzekerheid, spanning, stress en vrees voor de komende bevalling of negatieve gevoelens over de vorige bevalling. Ook de klachten die hieronder staan kunnen in de zwangerschap opgemerkt worden.

Negatieve ervaringen tijdens de bevalling hebben effect op de gezondheid, het gevoelsleven en het gedrag van de moeder. De klachten kunnen (jaren) na de bevalling of miskraam ontstaan, wat zich kan uiten in stress, pijn, ongemak, vaginisme, ontevredenheid over de borstvoeding, machteloosheid, vermoeidheid, uitputting, depressie, burn-out, posttraumatische stress reactie, paniekaanvallen, dwanggedachtes, angstig of beangstigend gedrag, onzekerheid, isolement, onrust, overprikkeld, concentratieverlies, problemen in relaties en seksualiteit en spanningen in het gezin. Deze klachten variëren individueel in verschillende verschijningsvormen. Sommige vrouwen durven niet meer zwanger te worden of de zwangerschap blijft ongewild uit. Volwassen kinderen kunnen ook problemen ontwikkelen na een traumatische voorgeschiedenis, geboorte en/of eerste levensjaren wat zich vaak uit in stress gerelateerde klachten en emotionele overbelasting.

De natuurlijke benadering van de hersteltherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van wat je weet en wat voor jou werkt, is goed toe te passen voordat je (opnieuw) zwanger wordt, (vlak) voor je bevalling en (veel) later in je leven.

Prijzen

Intakegesprek + herstelsessie –  100,-
1 individuele sessie van 1,5/ 2 uur

Losse herstelsessie – € 100,-
1 individuele sessie van 1 uur

 

Voor meer informatie over de achtergrond en doorontwikkeling van de geboortetrauma therapie verwijs ik naar de website van Drs. Brun Kuipers, De Geboortespecialist.


24312567_1896523450570184_7255842398409765413_n